Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Tävlade utan slöja – fördöms av Iran

Skridsko • Publicerad 8 november 2022

Den iranska regimen fördömer en skridskoåkare som deltog i en tävling i Turkiet utan att ha på sig slöja, rapporterar den iranska nyhetsbyrån Fars.

Skridskoåkaren Niloufar Mardani har varit en del av det iranska landslaget i mer än tio år och när hon tog emot ett pris efter en tävling i Istanbul var hon klädd i svarta kläder utan huvudbonad.

Annons

"Mardani deltog i tävlingen utan tillstånd. Idrottaren bar en dräkt som inte har godkänts av ministeriet och sedan förra månaden är hon inte längre en del av landslaget", säger det iranska idrottsministeriet i ett uttalande.

Slöjupproret i Iran, där kvinnor tar av sig den religiösa huvudbonaden i protest mot landets regim, har pågått under hela hösten och utlöstes efter aktivisten Mahsa Aminis död.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons