Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Talang till Rosengård – vill närmare familjen

Fotboll • Publicerad 1 april 2022
Sofie Bredgaard för Linköping i den damallsvenska premiären. Arkivbild.
Sofie Bredgaard för Linköping i den damallsvenska premiären. Arkivbild.Foto: Stefan Jerrevång/TT

Sofie Bredgaard, 20, blev klar för Rosengård några timmar innan transferfönstret stängde. Den danska mittfältstalangen har skrivit på för tre år och kommer senast från damallsvenska konkurrenten Linköping.

”Sofie är en ung och spännande spelare som verkligen tagit klivet fullt ut i år. Hon är en teknisk, snabbtänkt och smart. Att hon är vänsterfotad gör det bara ännu bättre. Det ska bli väldigt spännande att se hur hon kan påverka vårt spel och hur snabbt hon anpassar sig till vår miljö”, säger Rosengårds sportchef Therese Sjögran.

Annons

Bakgrunden till flytten är att Bredgaard vill komma närmare familjen.

”Ibland tar livet en vändning och jag behöver just nu byta miljö och komma närmare min familj i Danmark. Jag är jättetacksam för den förståelse och det stöd som LFC har visat mig i en svår tid. Jag har skapat relationer för livet och kommer sakna alla här. Jag hoppas allt det bästa för klubben framöver”, säger Bredgaard i en kommentar på Linköpings hemsida.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons