Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

"Tajmingen kunde inte vara sämre"

Malmö FF kan säkra SM-guldet, men laget får klara sig utan sin huvudtränare hemma mot Sirius. Jon Dahl Tomasson, som har testats positivt för covid-19, får följa guldjakten från sidan.
Fotboll • Publicerad 7 november 2020
Malmö FF:s assisterande tränare Daniel Bäckström, tidigare i bland annat Örebro, får huvudansvaret för en herrallsvensk match för första gången på söndag. Arkivbild.
Malmö FF:s assisterande tränare Daniel Bäckström, tidigare i bland annat Örebro, får huvudansvaret för en herrallsvensk match för första gången på söndag. Arkivbild.Foto: Conny Sillén/TT

Jon Dahl Tomasson kom till Malmö FF inför den här säsongen, och ser ut att ordna ett SM-guld direkt. Men något guldfirande blir det inte för dansken om den fotbollsallsvenska titeln säkras redan på söndag, hemma mot Sirius.

Tidigare under veckan meddelade MFF att Tomasson är en av flera i laget som testats positivt för covid-19. Därför blir det i stället assisterande tränaren Daniel Bäckström som leder laget. Det är första gången som 32-åringen får huvudansvaret i en allsvensk match.

Annons

– Vi är inte helt klara med förberedelserna. Vi får se var det landar, men Jon är alltid med på ett hörn. Vi får se hur vi lägger upp det. Jag är verkligen ledsen för Jon att det blev så här, tajmingen kunde inte vara sämre, säger Bäckström till Sydsvenskan.

Tidningen skriver att även den andre assisterande tränaren Remy Reijnierse uteblir från matchen. Men Malmö FF har inte sagt något om huruvida även han skulle ha smittats.

– Frågor om corona får andra i klubben svara på, säger Daniel Bäckström.

Han vill inte heller säga något om hur läget är med spelartruppen.

– Vi har kommit överens att jag inte ska prata om truppstatusen här och det har inte med corona att göra.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons