Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

SVT förlorar mer vintersport

Tidigare i år blev det klart att SVT tappat de flesta sändningsrättigheterna till världscupen och VM i vinteridrotter som längdskidor, alpint och freestyle från 2021 och framåt till kommersiella Nent Group.
Nu är det mer på gång.
Tv-sport • Publicerad 18 juli 2019
SVT:s Vinterstudion tappar alltfler idrotter.
SVT:s Vinterstudion tappar alltfler idrotter.Foto: PONTUS LUNDAHL / TT

Det har redan brandskattat den populära SVT-satsningen "Vinterstudion" på tävlingar att sända.

Och nu försvinner ytterligare vintersporter från SVT till Nent Group som köpt rättigheterna till Internationella skridskounionens (ISU) topptävlingar, vilket innefattar världs- och Europamästerskap och grand prix i konståkning, samt VM, EM och världscupen i skridsko och short track.

Annons

Viasat och Viaplay blir huvudkanaler för skridskosändningarna medan de absolut största tävlingarna kommer att sändas i TV3 och TV6, enligt ett pressmeddelande från Nent Group.

I paketet ingår bland annat VM i konståkning i Stockholm 2021.

"Det finns ett stort intresse för konståkning i Sverige och ett hemmamästerskap är onekligen en höjdare. De nya rättigheterna bildar ett perfekt tillskott till våra övriga vintersporträttigheter av yppersta världsklass", säger Per Nunstedt, sportchef Nent Group Sverige, enligt pressmeddelandet. (TT)

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons