Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Sveriges mittbackskris växer – Starfelt skadad

Fotboll • Publicerad 2 juni 2022
Carl Starfelt, stående fyra från vänster, tvingades utgå skadad i Nations League-mötet med Slovenien.
Carl Starfelt, stående fyra från vänster, tvingades utgå skadad i Nations League-mötet med Slovenien.Foto: Christine Olsson/TT

Förbundskapten Janne Andersson ställde upp med en mindre samspelt backlinje i Nations League-mötet med Slovenien.

Joel Andersson tog platsen till höger, Carl Starfelt och Joakim Nilsson bildade mittlås, medan den i landslagssammanhang mer rutinerade Ludwig Augustinsson, intog vänsterbackspositionen.

Annons

Starfelt, med blott fyra framträdanden i Blågult, ingen i en tävlingsmatch, fick chansen bredvid Nilsson då Victor Nilsson Lindelöf och Filip Helander är skadade och Marcus Danielson valt att sluta i landslaget.

Och Janne Andersson blev nog inte särskilt munter över vad som hände i slutskedet av den första halvleken mot Slovenien: ytterligare en skada, på ytterligare en mittback.

Starfelt tog sig för baksida lår och fick lämna planen på bår med ett hårt lindat vänsterlår, möjligen bristning av något slag. Alexander Milosevic ersatte därefter Starfelt på planen. I mittbacksväg finns i övrigt Hjalmar Ekdal och Edvin Kurtulus på bänken – båda med noll A-landskamper.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons