Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Sverige söker dubbla handbollsmästerskap

Sverige ska söka handbolls-EM både för damer och herrar tillsammans med Danmark och Norge.
De skandinaviska länderna vill ha mästerskapen 2026 eller 2028.
Handboll • Publicerad 10 maj 2021
Sveriges Linus Arnesson och Islands Ymir Örn Gislason under EM-matchen i Malmö 2020.
Sveriges Linus Arnesson och Islands Ymir Örn Gislason under EM-matchen i Malmö 2020.Foto: Andreas Hillergren/TT

"Alla tre länder siktar på att hålla yttersta världsklass såväl handbolls- som arrangörs­mässigt och har förutsättningar att skapa fantastiska handbollsfester", säger Stefan Lövgren, vd för Svenska handbollslandslaget AB och ansvarig för kandidaturen, till landslagets webbplats.

Sverige har varit värd för EM åtta gånger, senast 2020 för herrar och 2016 för damer. Sverige ska också ha VM för herrar 2023 tillsammans med Polen och samma år ha VM för damer med Danmark och Norge.

Annons

"Svensk handboll har en tydlig strategi att söka värdskap för de internationella mästerskapen och skapa handbollsfester på hemmaplan. I takt med att mästerskapen växer både deltagarmässigt och organisatorisk samtidigt som vi vill fortsätta att gå i bräschen för hållbarhetsfrågor inom handbollen krävs det nästan att två eller fler länder går ihop och söker mästerskapen tillsammans", säger Lövgren.

I förslaget för herrarnas EM, som avgörs under januari, skulle Malmö och Kristianstad vara Sveriges spelorter i gruppspel och i mellanrundan, med Herning och Köpenhamn som värd för finalspelet.

När det gäller damernas EM, som går i december, föreslås Göteborg och Helsingborg som värd i gruppspelet. Finalspelet skulle gå i Oslo.

I november ska Europeiska handbollsförbundet ta beslut om EM-värdar 2026 och 2028.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons