Sverige pressade USA, men det räckte inte hela vägen för damerna i U18-VM i Ishockey.
Ishockey • Publicerad 13 juni 2022
Sydney Morrow och de andra amerikanskorna blev för tuffa för Sverige. Arkivbild.Foto: Morry Gash/AP/TT

Det blir Kanada och USA i final i junior-VM i amerikanska Madison.

Men det var långt i från självklart att hemmanationen och regerande mästarna skulle knipa den andra finalplatsen. Sverige stod för en stark insats och hade en 2–1-ledning inför tredje perioden, efter mål av Stella Lindell och Mira Jungåker.

Men de pressade amerikanskorna kunde svara snabbt med en kvittering tidigt i tredje period, och med sju och en halv minut kvar kunde Grace Dwyer sätta det avgörande målet, då 3–2 höll sig matchen ut.

Matchen får ändå ses som ett rejält steg upp jämfört med gruppspelsmötet mot samma nation, då Sverige föll med 1–6.

Sverige är också det enda laget som överhuvudtaget lyckats göra mål på USA i turneringen.

Svenskorna får nu ladda om för bronsmatch mot Finland, som förlorade med 1–2 i sin semifinal mot Kanada.