Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Sverige körde över Israel i EM-kvalet

Trots att Sverige saknade stjärnorna Amanda Zahui och Kalis Loyd var Israel inget problem. Sverige vann EM-kvalmatchen med de förkrossande siffrorna 90–51.
Basket • Publicerad 14 november 2020
Frida Eldebrink gjorde 28 poäng för Sverige. Arkivbild.
Frida Eldebrink gjorde 28 poäng för Sverige. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

Sverige är nu på god väg att kvalificera sig till EM i Spanien och Frankrike 2021.

På lördagen spelade man sin tredje kvalmatch och det blev en mycket enkel seger mot Israel med 39 poängs skillnad, 90–51 i bubblan på Kreta.

Annons

Detta trots att Sverige fick klara sig utan flera viktiga spelare. Varken coronasmittade Amanda Zahui, till vardags i amerikanska proffsligan WNBA eller spanienproffset och lagkaptenen Kalis Loyd som vägrade resa under pandemin, fanns med. Även Regan Magarity och Louice Halvarsson saknades.

Poängbäst blev Frida Eldebrink som stod för hela 28 poäng.

– Vi fick en jättebra start. Vi kom in aggressivt i både anfall och försvar. Vi satte tonen från början, jag tror det är nyckeln till att vi fick till en så stor vinst, sade Frida Eldebrink i SVT efter matchen.

Sverige har sedan i måndags befunnit sig i en isolerad bubbla på Kreta där matchen spelades.

– Det har känts bra under hela veckan. Vi har försökt göra det bästa av situationen. Alla tjejer har gjort det jättebra.

Sverige leder just nu gruppen med tre raka segrar. I februari ställs man mot Montenegro i det som är den sista matchen i kvalet. Svensk seger där gör att man är klar för EM. Men även en förlust kan räcka då de fem bästa grupptvåorna också går vidare.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons