Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Sverige inleder OS-uppladdning på Malta

Det blev inget Algarve Cup och heller ingen turnering i England. Det svenska fotbollslandslaget ska i stället spela två landskamper på Malta i februari i uppladdningen inför OS.
"Ett viktigt läger", säger förbundskaptenen Peter Gerhardsson
Fotboll • Publicerad 1 februari 2021
Det svenska landslaget börjar OS-uppladdningen på Malta. Arkivbild.
Det svenska landslaget börjar OS-uppladdningen på Malta. Arkivbild.Foto: Aleksandar Djorovic/TT

Den 19 februari möter man Österrike och den 23 februari Malta.

Den sedvanliga februariturneringen Algarve Cup i Portugal har ställts in på grund av coronapandemin. I stället pratades det i höstas om en turnering i England med mycket bra motståndare.

Annons

I stället blir det alltså ett läger med landskamper mot något sämre rankade lag.

"Det känns bra att vi fått till en lösning med matcher mot Österrike och Malta. Matcher mot internationellt motstånd är viktigt i förberedelserna inför OS, vår viktigaste sportsliga händelse i år, och lägret här i februari är ett av endast tre tillfällen där vi kan samla laget inför mästerskapet", säger landslagschefen Marika Domanski Lyfors till fotbollförbundets webbplats.

Förbundskaptenen Peter Gerhardsson säger att han ser fram emot att komma igång med OS-förberedelserna.

"Kalendermässigt är det fortfarande ett halvår kvar till mästerskapet men sett till antal dagar vi har till gemensamma förberedelser så blir det här ett viktigt läger. Det blir ett bra tillfälle att fortsätta arbeta med vårt spel i både träning och match", säger han.

De andra två perioderna då landslaget har möjlighet att samlas under våren är mellan den 5 och 13 april, samt den 7 och 15 juni.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons