Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Svenssons svaga comeback – utslagen i sprintkvalet

Sprintspecialisten Oskar Svensson var tillbaka i världscupen efter ryggproblemen – men slogs ut direkt i kvalet i sprinten i Davos.
Anton Persson, som slogs ut i semifinalen, blev bäste svensk.
Längdskidor • Publicerad 11 december 2021
Sprintspecialisten Oskar Svensson tog sig inte vidare från kvalet i sprint i Davos, Schweiz. Arkivbild.
Sprintspecialisten Oskar Svensson tog sig inte vidare från kvalet i sprint i Davos, Schweiz. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Ingen av de svenska herråkarna tog sig vidare till final i världscupen i sprint Davos. Anton Persson kom längst – till semifinal, där han blev fyra och slogs ut efter att ha tappat kontakt med täten kort efter start och inte lyckats att ta ikapp.

Den norske längdstjärnan – tillika världscupledaren – Johannes Høsflot Klæbo vann senare sprinten, framför ryske Sergej Ustiugov.

"Trött innan jag ens startat"

Annons

Oskar Svensson var långt ifrån toppen redan i kvalloppet. För sprintspecialisten, som haft långdragna ryggproblem men nu var tillbaka i världscupen för första gången den här säsongen, blev comebacken ett fiasko. Han kom på 64:e plats.

– Tyvärr funkade inte kroppen alls idag. Jag blev trött innan jag ens startat, kändes det som, säger Svensson till Aftonbladet.

Lördagens sprint var av stor betydelse inför uttagningen till OS i Peking, men 26-åringen har inte helt tappat hoppet.

"Inte optimalt inför OS"

– Det är inte en optimal sits inför OS. Men det går rätt fort. Jag är rätt så lättränad. Klart att man blir orolig när det inte släpper. Jag får göra det jag kan. Jag hoppas att det blir bättre, fortsätter han.

Gustaf Berglund och Johan Häggström tog sig till kvartsfinal, men inte längre.

Karl-Johan Westberg slogs ut i kvalet, precis som George Ersson, som fick chansen i världscupen för allra första gången i Lillehammer förra helgen.

Marcus Grate, som var i final sist, avstod helgens världscuptävlingar på grund av förkylning.

Calle Halfvarsson petades från sprinten i Davos. Däremot kör han söndagens 15 kilometer fristil.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons