Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Svenskt silver – ledighet väntar: "Helt slutkörd"

Det blev förlust i Golden League-finalen mot Ukraina.
Trots det så var det stolta svenskor som efter matchen blickade framåt mot en lång säsong.
– Det är klart att vi behöver lite ledigt för att vara på topp till Challenger Cup, säger fixstjärnan Isabelle Haak.
Volleyboll • Publicerad 9 juli 2023
Sveriges Alexandra Lazic.Foto: Henrik Eberlund/TT

Sverige höll i de första minuterna av både första och andra set jämna steg med Ukraina. Men med tiden kom misstagen och efter 25–17 och 25–22 var saken klar. Blågult fick nöja sig med silver.

– Det kändes som att vi försöker och försöker, och när vi väl är där så gör vi misstag som får luften att gå ur lite. Vi gör vårt bästa men kommer inte upp i en nivå som vi är nöjda med. Ukraina spelar väldigt stabilt och gör få misstag, säger Isabelle Haak och tillägger:

Annons

– Man har försökt att trycka bort tröttheten, men det är klart att den kommer krypandes. Det har varit tungt på slutet, men det var inget som låg i tankarna. Är det final så är det final och tänker man inte på tröttheten.

Delar av landslaget har varit samlade sedan den 1 maj. De har varit tillsammans under Golden League och nu väntar egentligen den första ledigheten sedan dess. Men det blir bara en veckas ledighet.

Den kommer dock lägligt menar Alexandra Lazic.

– Vi ska vara otroligt stolta över vad vi åstadkommit och det ska bli väldigt skönt att vila lite. Jag är helt slutkörd. När andra set tog slut så kände man hur trött man var.

"Visste att det var över"

Men ett set återstod. Trots att Ukraina redan vunnit guldmedaljen skulle hela matchen spelas klart.

– Då visste man att det egentligen var över men så var vi tvungna att ändå spela klart, säger Lazic.

3 072 åskådare är nytt svenskt rekord. De körde på som om det fortfarande var en final.

– Det är magiskt och man kan bara rikta ett stort tack till publiken för att de fortsatte stötta oss även om vi på slutet kanske tappade lite energi. Det var synd att vi inte kunde knipa ett set för dem.

I slutet av juli åker laget till franska Laval för Challenger Cup, en kvaltävling till världsomspännande Nations League 2024. Platsen där har Sverige fått tack vare att man nådde finalen i Golden League.

Ser fram emot ledighet

– Vi har spelat med i princip samma lag hela turneringen och kommit längre än vad vi trodde. Det är inte konstigt att vi är så trötta som vi är. Det är lite tråkigt men också sanningen, säger Lazic som hoppas att ny energi ska räcka för att utmana de bästa.

Annons

Då ser du framemot ledigheten?

– Gud ja! Det blir bra för både kropp och huvud att få göra något annat, och få fylla på med energi från vänner och familj.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons