Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Svenskt silver i orienterings-EM

Det var inget snack om saken när Sverige tog silver i sprintstafetten på orienterings-EM i Schweiz.
Sverige och Schweiz drog ifrån fältet på första sträckan och förvaltade försprånget väl.
Orientering • Publicerad 13 maj 2021
Lina Strand gjorde en bra förstasträcka och lade grunden till en svenskt silver i EM. Arkivbild.
Lina Strand gjorde en bra förstasträcka och lade grunden till en svenskt silver i EM. Arkivbild.Foto: Audun Braastad/AP/TT

Det svenska laget, utan stjärnan Tove Alexandersson, tappade sedan mark på Schweiz och fick nöja sig med en silverpeng. Sverige slutade knappt minuten efter den favorittippade hemmanationen.

– De (Schweiz) var riktigt grymma i dag, jag såg att de vann varenda sträcka, så det är bara att bocka och buga. De är starka, säger Sara Hagström.

Annons

Lina Strand växlade bara ett fåtal sekunder bakom Schweiz efter förstasträckan, men det avståndet växte sedan successivt, och när Sara Hagström gick ut på slutsträckan var avståndet 52 sekunder upp till guldet.

– Personligen är det ganska skönt att kunna springa helt själv och göra sitt lopp, men sen hade det varit väldigt kul att kunna utmana dem och det tror jag att vi skulle kunna göra, men vi hade kanske inte riktigt dagen i dag, säger hon.

Men ett svenskt silver i det första EM-loppet ger mersmak.

– Formen är där den ska och vi är med och utmanar, så vi kommer nog kunna plocka hem fler medaljer i detta mästerskapet, säger Hagström.

Norge sprang in på en klar bronsplats och var drygt halvminuten efter Sverige.

Det svenska laget bestod av Lina Strand, Gustav Bergman, Emil Svensk och Sara Hagström.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons