Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Svenskmöte i CL-finalen: "Njuter av stunden"

Två svenskor reser till Eindhoven för att bli Champions League-mästare.
Bara en kommer att bli det.
– Det finns sätt att såra dem på, säger Wolfsburgs Rebecka Blomqvist inför lördagens final mot Fridolina Rolfös Barcelona.
Fotboll • Publicerad 3 juni 2023
Rebecka Blomqvist, till höger, spelar på lördagen sin första Champions League-final i karriären när hennes Wolfsburg ställs mot Barcelona. Arkivbild.
Rebecka Blomqvist, till höger, spelar på lördagen sin första Champions League-final i karriären när hennes Wolfsburg ställs mot Barcelona. Arkivbild.Foto: David Inderlied/AP/TT

Finalarenan i Eindhoven är utsåld sedan veckor tillbaka och 25-åriga Blomqvist kan i alla fall konstatera en sak:

– Klubbmässigt är det absolut den största matchen jag har spelat, säger den svenska landslagsanfallaren till TT.

Annons

Sedan Blomqvist kom till Wolfsburg har Champions League-resan slutat med uttåg i kvartsfinal det första året och uttåg i semifinal i fjol.

Karriärens första Champions League-final stundar – mot landslagskompisen Fridolina Rolfös Barcelona på andra sidan.

Två jättar som gör upp.

Bara en jätte kommer stå som segrare.

– Det är ett fantastiskt bra lag, vi hade dem i semifinalen förra året och fick känna på det då också. Jag tycker vi lärde oss mycket från första mötet mot dem och var bättre i andra, men då var det lite för sent, säger Blomqvist.

– Men vi har tittat på lite klipp och sådant och kommer gå in ännu mer i detalj. Vi har en plan, det finns sätt att såra dem på även om det är ett fantastiskt bra lag.

"Det talar för oss"

TT: Vad är det för plan?

– Det kommer jag inte säga, det finns ju någon svensk i motståndarlaget också. Det vore lite dumt kanske, haha.

TT: Så här då, vad talar för att Wolfsburg vinner?

– Jag tror att dels har vi mycket erfarenhet i truppen, det finns många som har spelat Champions League-final innan och en del som har vunnit Champions League. Det ska man inte underskatta i sådana här lägen.

Annons

– Samtidigt har vi otroligt mycket kvalitet på planen. Jag tror att vi är väldigt jobbiga att möta, när vi lyckas bryta ner motståndaren kan vi också utnyttja våra offensiva kvaliteter. Det är väl det som talar för oss, om vi står för en god prestation så har vi absolut goda chanser att vinna.

Få förunnat

TT: Det är få förunnat att få vara med om en Champions League-final, har du tagit in det än?

– Jag tror inte riktigt jag har förstått det. Det är som du säger få förunnat och det största man kan vara med om inom klubbfotbollen. Jag påminner mig själv om det och njuter av varje sekund.

– Sedan är vi här för att prestera också, det är en balans däremellan. Det är en fotbollsmatch, vi vill vinna för att ta titeln, samtidigt vill man njuta av stunden. Men vi njuter nog ännu mer om vi vinner och då kanske det sjunker in ännu mer.

TT: Vilka vinner?

– Jag hoppas så klart att vi kan stå för en bra prestation och ta hem den där titeln, det hade varit mäktigt.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons