Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Svenskbåt i historisk America's Cup

Segling • Publicerad 1 mars 2023
Anna Östling, då Kjellberg, (till vänster) var med i OS i London 2012. Arkivbild.
Anna Östling, då Kjellberg, (till vänster) var med i OS i London 2012. Arkivbild.Foto: Jussi Nukari/Lehtikuva/TT

Svenska seglingsteamet Wings, med Anna Östling vid rodret, har fått en av tolv platser i nästa års Women's America's Cup, som då avgörs för första gången.

"Nu väntar en resa där vi behöver utvecklas snabbt och jobba hårt, men tanken på vad detta kommer skapa i framtiden gällande drömmar och möjligheter för unga tjejer gör att jobbet känns lätt och så inspirerande", säger Östling, tidigare Kjellberg, i ett pressmeddelande.

Annons

Klassiska America's Cup avgjordes första gången 1851 och damtävlingen kommer att avgöras parallellt med herrarnas. Även Annika Carlunger och Linnéa Wennergren ingår i det svenska teamet.

Tävlingen seglas i AC40, en tolv meter lång båt med fyra personer ombord.

"Vi är ju rutinerade och kan varandra utan och innan. Nu behöver vi fylla på med snabba tjejer som är vana vid de högre hastigheterna. Men det kommer inte bli svårt att få med seglartjejer på projektet, detta är en dröm som går i uppfyllelse för oss alla", säger Linnéa Wennergren.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons