Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Lindblad tvåa efter superrunda i Augusta

Ingen svensk får spela US Masters på Augusta National nästa vecka.
Men den här helgen har svenska Ingrid Lindblad blivit tvåa på den mytomspunna banan, efter att ha stått för en enastående sista runda och klättrat 14 placeringar.
Beatrice Wallin blev fyra.
Golf • Publicerad 2 april 2022
Ingrid Lindblad blev tvåa på Augusta National.
Ingrid Lindblad blev tvåa på Augusta National.Foto: Christer Höglund/TT

Det var flera svenskor inblandade i toppstriden i amatörtävlingen i Augusta.

Beatrice Wallin var i delad ledning inför den sista rundan som spelades på Augusta National under lördagen. Hon och Latanna Stone, USA, var totalt på par efter de två första dagarnas spel på den kända Champions Retreat-banan.

Annons

Men efter den tredje rundan (73 slag) hamnade Wallin på en delad fjärdeplats, två slag bakom segraren, amerikanska Anna Davis, med totalt 217 slag – ett slag över par totalt.

Då klättrade svenskan Ingrid Lindblad från en 16:e plats efter de första rundorna till en delad andraplats efter att ha gått den sista rundan på 68 slag, fyra under par och hamnade därmed på 216 slag totalt, på par.

Hon gjorde den bästa sista rundan av alla deltagare. Och taktiken?

– Att bara fokusera på mig själv, göra min grej och att inte distraheras av något annat, sade hon till arrangören inför lördagens tävlingar.

Meja Örtengren blev delad tolva.

Efter att amatörgolfarna nu spelat sista rundan på Augusta National kommer banan att intas av världens bästa herrgolfare. De ska göra upp i årets första major i nästa vecka. Ingen svensk har kvalificerat sig, för första gången sedan 1996.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons