Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Svenska fäktförbundet vägrar tävla mot ryssar

Fäktning • Publicerad 4 maj 2023
Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Svenska fäktförbundet är tydligt: svenska fäktare stoppas från att delta i tävlingar där ryska eller belarusiska fäktare medverkar.

"Svenska fäktförbundet har tagit beslut att fäktare som representerar Sverige inte ska delta i tävlingar på nordisk, europeisk eller internationell nivå som tillåter deltagande av ryska federationen eller republiken Belarus, vare sig som individ eller lag", skriver förbundet på sin hemsida där de även nämner vissa undantag.

Annons

I sitt ställningstagande tar förbundet upp principiella ståndpunkter och listar sanktioner de tagit beslut om.

För två månader sedan röstade Internationella fäktförbundet för förslaget att släppa in deltagare från Ryssland och Belarus i internationellt tävlande.

– Vi är djupt kritiska och beklagar att det är här vi har hamnat, sade Svenska fäktförbundets generalsekreterare Pierre Thullberg till Dagens Nyheter då.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons