Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Svenska beachvolleytalanger tog guld i U21-VM

Beachvolley • Publicerad 19 december 2021
Beachvolleybollspelarna Jonatan Hellvig och David Åhman.
Beachvolleybollspelarna Jonatan Hellvig och David Åhman.Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Det blev en riktig rysarfinal när David Åhman och Jonatan Hellvig knep guldet i U21-VM i beachvolley. De svenska talangerna besegrade det italienska paret Gianluca Dal Corso/Marco Viscovich med 21–13, 17–21, 17–15.

"Så kul! Jag vet inte hur jag ska kunna smälta det här", säger Hellvig i ett pressmeddelande efter guldet på thailändska ön Phuket.

Annons

Matchen svängde i mitten av andra set när italienarna vann sex raka poäng och tvingade fram ett skiljeset.

"Där kände jag att det började svartna för ögonen. Det var jobbigt. Det var väl solsting eller något. Benen fungerade inte riktigt som de skulle. Jag tänkte bara: Inte nu! Men så fick jag ihop energin ändå", säger Åhman efter att svenskarna kommit tillbaka och vunnit den tajta finalen.

Det är den första världsmästartiteln på någon nivå för ett svenskt lag i volleyboll. Åhman och Hellvig har tidigare blivit Europamästare på ungdomsnivå och även vunnit ungdoms-OS.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons