Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Svensk manifestation för Ukraina inför avspark

Fotboll • Publicerad 12 april 2022
Den svenska startelvan inför avspark under tisdagens VM-kvalmatch i fotboll mellan Sverige och Irland.
Den svenska startelvan inför avspark under tisdagens VM-kvalmatch i fotboll mellan Sverige och Irland.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Inför Sveriges VM-kvalmatch i fotboll mot Irland förvandlades Gamla Ullevis ena långsida till en enda stor ukrainsk flagga. Tifot var en av flera delar av Svenska fotbollförbundets manifestation mot kriget i Ukraina.

”Detta vansinne måste få ett slut, kriget måste omedelbart upphöra", ljöd budskapet, som speakern läste upp före avspark.

Annons

Publiken uppmanades också att skänka pengar till FN:s flyktingorgan UNHCR.

Medan de svenska spelarna sjöng nationalsången höll de även upp en banderoll med texten "Stop the war" och "We stand with Ukraine".

Det svenska herrlandslaget gjorde en liknande manifestation i samband med VM-playoffsemifinalen mot Tjeckien på Friends arena förra månaden.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons