Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Svensk glädje över spanska beskedet

Efter några dagars ovisshet ser det ut att både bli match och tuffast möjliga motstånd.
De svenska spelarna gladdes av det spanska beskedet i natt.
– De visar verkligen framfötterna, säger Nathalie Björn.
Fotboll • Publicerad 20 september 2023
Zecira Musovic och Nathalie Björn under samlingen i Göteborg.
Zecira Musovic och Nathalie Björn under samlingen i Göteborg.Foto: Adam Ihse/TT

Det spanska kaoset har varit den stora snackisen även i det svenska fotbollslandslaget inför Nationes League-matchen i Göteborg på fredag.

De svenska landslagsstjärnorna har uttalat fullt stöd för sina spanska kollegor och samtidigt hoppats på att få möta bästa möjliga Spanien. Inte minst för att få en riktig chans till revansch för den snöpliga förlusten i VM-semifinalen i somras.

Annons

Nu ser det ut att bli så, efter en nattmangling på det spanska spelarhotellet i Valencia och en överenskommelse tidigt i morse.

– Det känns så klart jättebra och jätteskönt att de har nått en överenskommelse som spelarna är nöjda med, säger Evertonbacken Nathalie Björn.

– Jag kan bara föreställa mig vad man behöver gå igenom för att ta fajten på det sätt som de behövt göra. Efter VM har egentligen allt handlat om en massa annat än att de blev världsmästare.

Uttagna trots bojkott

Det var nästan hela den spanska VM-truppen från i somras och ett stort antal spelare till som bojkottade landslaget och krävde stora förändringar i fotbollsförbundet.

Den utlösande faktorn blev kysskandalen kring Luis Rubiales, men missnöjet har varit starkt redan innan det.

Sedan blev 23 av spelarna ändå uttagna till Nations League-matchen mot Sverige, med hot om böter och avstängning om de fortsatte att vägra. Nu verkar spelarna dock ha fått sin vilja igenom och 21 av 23 har gått med på att spela.

"All respekt"

Spanjorskornas kamp för bättre villkor har imponerat på de svenska spelarna.

– Det är jätteviktigt. Det är viktigt att man vågar använda sin röst för att förbättra och göra världen till en bättre plats, oavsett om det är fotboll eller vad vi än pratar om. De spanska spelarna står längst fram och vill förbättra, säger Zecira Musovic.

Nathalie Björn är inne på samma spår.

– De visar verkligen framfötterna och visar att man kan få förändring. Även om den förändringen tog tid och det gick som det gick är det otroligt viktigt att man inte viker ner sig, så jag har all respekt för att de har gjort det här mot sitt eget förbund, säger hon.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons