Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

"Svennis" rådgivare i Karlstad-klubb

Fotboll • Publicerad 11 februari 2022
Sven-Göran Eriksson under sitt senaste tränaruppdrag, som förbundskapten för Filippinerna 2019.
Sven-Göran Eriksson under sitt senaste tränaruppdrag, som förbundskapten för Filippinerna 2019.Foto: Kamran Jebreili/AP/TT

Tränarlegendaren Sven-Göran "Svennis" Eriksson gör comeback inom fotbollen. Han blir sportslig rådgivare för ettanklubben Karlstad i dess satsning på att bli ett elitlag.

Enligt klubben ska Eriksson, 74, främst vara ett sportsligt bollplank till tränaren Konstantinos "Kostas" Panagopoulos.

Annons

"Jag fick en förfrågan och har haft diskussioner tidigare, men då rann det ut i sanden. Jag har träffat folk från klubben vid några tillfällen och det känns bra. Klubben har bra ambitioner vilket är största anledning till att jag engagerar mig. Det ska bli riktigt spännande", säger Eriksson till klubbens webbplats.

Sven-Göran Eriksson inledde tränarkarriären i Degerfors 1977 och har efter att ha tagit IFK Göteborg till Uefacupguld gjort karriär i klubbar i Portugal och Italien och även varit förbundskapten för England i början av 2000-talet. Senast var han förbundskapten för Filippinerna 2018-2019.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons