Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Svaret till IOK: Visar upp sönderbombad ishall

Internationella olympiska kommittén har antytt att Ryssland snart kan vara välkommet tillbaka i idrottsgemenskapen igen.
Det får Ukrainas utrikesminister Dmytro Kuleba att se rött och bjuder in idrottspotentater att komma och titta på en sönderbombad ishall.
Idrott • Publicerad 4 januari 2023
Internationella olympiska kommitténs ordförande Thomas Bach bjuds in till Ukraina. Arkivbild.
Internationella olympiska kommitténs ordförande Thomas Bach bjuds in till Ukraina. Arkivbild.Foto: Denis Balibouse/AP/TT

I ett uttalande på Twitter skriver Kuleba att idrottsföreträdare som IOK:s ordförande Thomas Bach är välkomna att komma och titta på det som tidigare var Altairs ishockleyarena i Druzjkivka i Donetsregionen, men som på tisdagen förstördes av ryska missiler.

"Jag bjuder in alla idrottsledare som vill tillåta ryska idrottare att få tävla internationellt, eftersom de säger att 'politiken ska hållas utanför idrotten', att besöka Altairs ishall som förstörts av Rysslands 'politiskt neutrala' beskjutning," skriver Kuleba.

Annons

Kulebas inbjudan kan ses som en symbolhandling för att sätta press på de idrottsföreträdare som anser att ryska idrottare snart bör få vara med och tävla. Bland annat har IOK-basen Thomas Bach uppmuntrat förslag på hur ryska och belarusiska idrottare ska kunna tillåtas att tävla under neutral flagg.

Han sade dock senare i sitt jultal att ryska sanktioner ska kvarstå under 2023.

Den förstörda ishallen användes av Donbass ishockeyklubb. Ukrainas ishockeyförbund skriver på sociala plattformen Telegram att Ryssland bombat sönder fem hockeyhallar sedan kriget inleddes i februari i fjol. Donbass HC skriver på Instagram att tre av dessa är hallar som klubben använde.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons