Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Svahns skada omfattande – läkare självkritisk

Linn Svahns svårrehabiliterade axelskada är mer omfattande än vad som först befarades.
När längdstjärnan kan vara tillbaka är oklart och vinter-OS i februari kan vara i fara.
Skidor • Publicerad 9 september 2021
Linn Svahn. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT
Svenska skidlandslaget läkare Per "Pliggen" Andersson. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

På onsdagen opererades Linn Svahn för den axelskada 21-åringen ådrog sig efter ett fall vid världscuptävlingarna i Ulricehamn för sju månader sedan.

Landslagsläkaren Per "Pliggen" Andersson vill inte berätta i detalj vad för skada det handlar om, med hänvisning till patientsekretess. Men han säger att den är mer omfattande än vad som tidigare antagits och är kritisk till sitt eget agerande.

Annons

– Det är självklart att jag har ett ansvar i det här. Nu när vi har facit så är det klart att det här skulle ha upptäckts betydligt tidigare, säger han.

"Trött och sliten"

"Pliggen" är imponerad över hur Linn Svahn, som förra skidsäsongen tog sex världscupsegrar före skadan, hanterar situationen. I ett uttalande från skidförbundet uttalar hon sig.

"Det blev en rejäl operation vilket gör att jag är både trött och sliten. Här och nu behöver jag vila, men jag är fast besluten om att jag ska kriga mig tillbaka och samtidigt förberedd på att det kan komma att ta tid", säger hon.

"Kommer påverka säsongen"

Härnäst väntar tre veckors rehabilitering och sedan en medicinsk utvärdering.

– Det är klart att det här kommer att påverka säsongen, säger "Pliggen".

Världscupen inleds i Ruka den 26 november och i februari arrangeras vinter-OS i Peking. Men så långt fram tänker varken Svahn eller Andersson, enligt "Pliggen".

TT: Var någonstans ligger den närmaste funderingen?

– Den närmaste funderingen nu är de här tre veckorna. Vi är helt eniga i att det är precis så vi ska jobba. Vi diskuterar över huvud taget inte tävlingar just nu utan fokus är på rehabiliteringsprocessen, säger han.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons