Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Supportrar: Uefa behandlade fans som boskap

"Hur kommer Uefa undan med att behandla personer som boskap?".
Även i år får Uefa kritik för hanteringen av Champions League-finalen.
Fotboll • Publicerad 11 juni 2023
Supportrar under Champions League-finalen mellan Manchester City och Inter.
Supportrar under Champions League-finalen mellan Manchester City och Inter.Foto: Emrah Gurel/AP/TT

Efter Champions League-finalen mellan Manchester City och Inter (1–0 till City) kunde supportrar inte återvända till sina hotell förrän efter 03.00 natten mot söndag.

Utanför finalarenan Atatürk Olympic Stadium i Istanbul väntade gratisbussar som körde fansen in till stadskärnan, där supportrar till såväl City som Inter inte fick plats på grund av kaos, skriver The Guardian.

Annons

I stället fick personer ta taxi där notan landade på 3 500 kronor per resa, en resa som normalt sett kostar 175 kronor.

– Vad är poängen med att ha en fantastisk show med fyrverkerier när det inte finns någon infrastruktur för att få tillbaka fansen, säger en supporter.

Även inför avspark sågs supportrar springa på motorvägen, där trafiken stod still, mot arenan för att hinna till finalen i tid.

Priserna inne på arenan ska även de varit skyhöga, berättar fans som bland annat säger att en flaska Pepsi gick på 230 kronor.

– Hur kommer Uefa undan med att behandla personer som boskap?, säger en annan supporter.

Även i fjol fick Uefa (Europeiska fotbollsförbundet) hård kritik efter finalen mellan Liverpool och Real Madrid i Paris. Bland annat använde den franska polisen tårgas och pepparspray på supportrar när tumult uppstod utanför Stade de France inför avspark.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons