Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Supportergrupp i öppet brev: Nådde kokpunkten

Supportergruppen Manchester United Supporters Trust (MUST) sätter press på den engelska fotbollsklubbens ägare.
Man har skrivit ett öppet brev och kräver svar på fredag.
"Ingen av oss vill att det här ska fortsätta", skriver MUST.
Fotboll • Publicerad 3 maj 2021
Manchester Uniteds supportrar är rejält missnöjda med ägarfamiljen Glazer.
Manchester Uniteds supportrar är rejält missnöjda med ägarfamiljen Glazer.Foto: Barrington Coombs/PA via AP/TT

Söndagens rivalmöte med Liverpool på Old Trafford sköts upp efter stora protester där bland annat hundratals supportrar stormade arenan och tog sig in på planen.

Dagen efter publicerade MUST ett öppet brev riktat till ägaren Joel Glazer som var föremål för protesterna.

"Mer åsidosatta"

Annons

"Det som hände var kulmen på de 16 år där din familjs ägarskap har drivit klubben till skulder och nedgång, och vi har känt oss mer och mer åsidosatta och ignorerade", skriver supportergruppen och fortsätter:

"Efter 16 år har inte en enda medlem i familjen Glazer haft en enda konversation med oss, och i går så nådde vår frustration kokpunkten."

MUST inleder brevet med att skriva att söndagens händelser inte är något man vill ska upprepas. Men för att hitta en väg framåt har man tagit fram en plan på fyra punkter – som man vill att Glazer ska svara på både skriftligt och offentligt senast på fredag. Bland annat vill man se oberoende styrelsemedlemmar vars enda jobb är att skydda klubbens intresse – och inte aktieägarnas.

Fick poliskritik

Supportrarnas agerande under söndagseftermiddagen genererade även kritik, bland annat från regeringen och polisen. Två poliser skadades i kaoset och John Apter, ordförande för polisföreningen för England och Wales (PFEW) kallade det "helt oacceptabelt".

MUST:

"Vi stödjer supportrars rätt att protestera lagligt, och även fast vi inte personligen bevittnade några sådana handlingar, så är det självklart att vi inte har överseende med några våldsamma handlingar", skriver MUST.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons