Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Supporterbråken i Nice: "Vår sport är smutsig"

Skandalscener utspelade sig i supporterbråken mellan Nice och Köln i Europa Conference League. 32 skadades och en föll fem meter från en läktare med allvarliga skador till följd.
Nu markerar franska idrottsministern.
"Jag är trött på att vår sport är smutsig", säger Amélie Oudéa-Castéra.
Fotboll • Publicerad 9 september 2022
Supporterbråken mellan Nice och Köln i Europa Conference League resulterade i 32 skadade varav en allvarligt.
Supporterbråken mellan Nice och Köln i Europa Conference League resulterade i 32 skadade varav en allvarligt.Foto: Daniel Cole/AP/TT

Conference League-mötet mellan Nice och Köln fick skjutas upp närmare en timme efter att våldsamma scener utspelat sig på läktaren.

Fullskaligt slagsmål med olika tillhyggen samt pyroteknik ska ha kastats mellan falangerna. Det slutade med att 32 personer skadades varav nio var poliser. Fyra blev inlagda på sjukhus och en fick föras till sjukhus med allvarliga skador efter ett fall på fem meter från en läktare.

"Knut i magen"

Annons

"Vi fördömer kraftigt de motbjudande scener som hände på båda sidor i Nice. Vi kommer att göra allt vi kan för att undersöka det här och hitta förövarna", säger Kölns ordförande Werner Wolf enligt ett uttalande på sociala medier.

Enligt den lokala tidningen Nice-Matin ska över 10 000 Kölnsupportrar ha åkt till Nice där några trängt sig in utan biljett. En del av dem som slogs sägs vara från Paris Saint-Germains ultrasled, som åkt till Nice för att hjälpa Köln.

PSG har haft stora problem med huliganism genom åren med supportergrupperingen Supras Auteuil längst fram. Den ska ha upplösts 2010 men enligt Nice-Matin sågs en banderoll med falangens namn på.

"Paris Saint-Germain fördömer å det starkaste det våld som begicks under matchen mellan OGC Nice och FC Köln. Klubben vill påpeka att Supras Auteuil-gruppen upplöstes genom ett dekret den 29 april 2010, och att dess tidigare medlemmar inte erkänns som supportrar av Paris Saint-Germain och är förbjudna att komma in i Parc des Princes", skriver klubben i ett uttalande på sin hemsida.

"Jag är trött på att vår sport är smutsig på det här sättet. Att vi inte längre kan åka till arenan med våra barn på ett säkert sätt. Jag har en klump i magen, vi måste tillsammans hitta en lösning", säger franska idrottsminsitern Amélie Oudéa-Castéra enligt tidningen

"Ociviliserat och skamlöst"

På sociala medier cirkulerar även bilder på förstörelse på gator, torg och nedskräpning.

"Jag beklagar djupt det ociviliserade och skandalösa beteendet från Kölnsupportrar. Den brist på respekt som de visade mot en stad som välkomnade dem på ett broderligt och generöst sätt är oacceptabelt. Vi kommer att skicka fakturor relaterade till den skada som de orsakat till klubben", skriver Nice borgmästare Christian Estrosi på Twitter.

Matchen slutade 1–1.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons