Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Supertalangen tillbaka efter benbrottet

BK Häckens talang Rosa Kafaji, 19, är efter sitt svåra benbrott redo för comeback. Hon är uttagen i den trupp som ska möta Umeå på fredag.
Fotboll • Publicerad 8 september 2022
Rosa Kafaji är med i truppen mot Umeå efter sitt benbrott tidigare i januari. Arkivbild.
Rosa Kafaji är med i truppen mot Umeå efter sitt benbrott tidigare i januari. Arkivbild.Foto: Stefan Jerrevång/TT

I januari i år bröt Kafaji benet bara sex minuter in i sin debut för Häcken. Nu har 19-åringen fått grönt ljus av Häckens lagläkare, det lite tidigare än väntat.

– Jag hade mest tänkt att cupmatchen mot Jitex nästa vecka blir bra för hennes del, för att göra de första minuterna. Men nu är hon uttagningsbar enligt läkaren och sjukgymnasten och då kände jag att hon får känna på att vara med i truppen redan mot Umeå, säger tränaren Robert Vilahamn till Aftonbladet.

Annons

Kafaji har de senaste två veckorna tränat fullt ut med laget och Vilahamn säger att hon under kommande vecka kommer att få speltid. Huruvida det blir redan mot Umeå låter han vara osagt.

– Vi får se om hon tar plats på bänken eller inte.

Hon kommer att värma upp med laget mot Umeå men truppläget bestämmer huruvida hon kommer spela.

– Det känns riktigt kul. Ska jag vara ärlig blev jag lite chockad, det känns roligt att vara tillbaka, säger Kafaji till Aftonbladet.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons