Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Suarez om avskedet i Barcelona: "Jag grät"

Luis Suarez tvingades bort från Barcelona.
Nu öppnar fotbollsstjärnan upp om den infekterade skilsmässan.
Fotboll • Publicerad 9 oktober 2020
Luis Suarez gjorde mål på straff i 2–1-segern mot Chile.
Luis Suarez gjorde mål på straff i 2–1-segern mot Chile.Foto: Raul Martinez/AP/TT

Det blev ett känslomässigt tufft avslut för Luis Suarez i Barcelona. Det blev ingen fortsättning i den spanska storklubben och efter att ha gjort mål för sitt Uruguay i VM-kvalsegern mot Chile (2–1) öppnade anfallsstjärnan upp om flytten till ligarivalen Atlético Madrid.

– De dagarna var svåra. Jag grät över vad jag fick gå igenom, säger Suarez till det uruguayanska landslagets mediekanal enligt Reuters.

Annons

Suarez säger att han under sin sista tid i Barcelona inte tilläts delta i klubbens träningsmatcher.

– Jag tog inte klubbens meddelande, att de ville ha en lösning för mig för att kunna röra om saker och ting, särskilt bra. Jag sårades mest av allt för sättet de skötte saker.

Suarez gjorde 198 mål under sina sex år i Barcelona och är klubbens tredje målgladaste spelare någonsin – men ingick trots det inte i den nye tränaren Ronald Koemans planer.

Något som kritiserades hårt av storstjärnan Lionel Messi som i ett inlägg på sociala medier skrev: "Ingenting överraskar mig längre".

– Jag överraskades över att Messi stöttade mig offentligt, jag känner honom för bra. Han kände till smärtan jag genomgick, känslan att jag sparkades ut var det som gjorde som mest ont. Så som det sköttes var inte rätt och Leo vet hur mycket jag och min familj fick lida, säger Suarez.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons