Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Storebrors avsky: "Föraktar våld mot kvinnor"

Lyonstjärnan Jerome Boateng, 33, har dömts för misshandel mot sin ex-flickvän.
Nu sågas han av sin storebror som sedan tidigare sagt upp kontakten med honom.
Fotboll • Publicerad 11 september 2021
Kevin-Prince Boateng, här i Milantröja. Arkivbild.Foto: Emilio Andreoli/AP/TT

Tidigare i veckan föll domen mot den tidigare tyske landslagsmannen Jerome Boateng. Han riskerade ett fängelsestraff, men dömdes till slut till att betala 1,8 miljoner euro, ungefär 18,3 miljoner svenska kronor, till sin ex-flickvän.

Hans äldre bror Kevin-Prince Boateng, tidigare i Milan och Barcelona, har inte mycket gott att säga om sin yngre broder.

Annons

– Jag uppskattar och respekterar tysk lag och jag föraktar våld mot kvinnor, säger Kevin-Prince till Bild och fortsätter:

– Min brors handlingar är förkastliga och jag vill inte ha något med honom att göra.

Händelsen för brotten ägde rum under en semesterresa 2018 där Boateng bland annat ska ha bitit och slagit ex-flickvännen. Tysken har hela tiden nekat till anklagelserna.

Ex-paret är dessutom inblandade i en vårdnadstvist gällande sina två döttrar, som i dagsläget bor hos Jerome Boateng. Lillebror Boateng kan knappast räkna med något stöd från sin äldre broder.

– Jag har redan brutit med Jerome och det var längesedan vi hade kontakt, säger Kevin-Prince Boateng till Bild.

Kevin-Prince Boateng återvände inför den här säsongen till Hertha Berlin som han representerade 2004-2007 där han också gjorde sin professionella debut.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons