Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Storbritannien ställer krav på OS-sponsorer

OS • Publicerad 11 mars 2023
Frankrikes huvudstad Paris står som värd för sommar-OS nästa år. Arkivbild.
Frankrikes huvudstad Paris står som värd för sommar-OS nästa år. Arkivbild.Foto: Francois Mori/AP/TT

Den brittiska regeringen vädjar i ett brev till de olympiska spelens största sponsorer att företagen ska ta ställning mot ryska idrottare i OS.

I brevet, som bland annat skickats till Airbnb, Visa och Samsung, poängterar regeringen den nära kopplingen mellan politik och idrott och att "Ryssland och Belarus inte ska få använda sig av idrotten som propagandaverktyg".

Annons

I januari öppnade IOK för att tillåta ryska och belarusiska idrottare att tävla i OS nästa år i Paris. I veckan meddelades dessutom att det Internationella fäktförbundet har röstat för att släppa in deltagare från Ryssland och Belarus igen i internationellt tävlande.

Storbritannien var ett av 35 länder som förra månaden skrev under en protest riktad mot Internationella olympiska kommitténs (IOK) beslut inför OS nästa år.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons