Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Stoppar alkoholförsäljning för att undvika bråk

En vecka efter att fotbollssupportrar drabbat samman i samband Conference League-matchen Nice–Köln fruktar Marseille för nya bråk.
Den sydfranska staden har infört striktare alkoholregler och förbjudit gästande Frankfurts supportrar från att själva resa till tisdagens Champions League-match.
Fotboll • Publicerad 12 september 2022
Bengaler på läktarna på Stade Velodrome i Marseille . Arkivbild.
Bengaler på läktarna på Stade Velodrome i Marseille . Arkivbild.Foto: Daniel Cole/AP/TT

Frankfurtsupportrarna har tilldelats 3 300 av drygt 67 000 platser på arenan men den tyska klubben menar att upp mot 5 000 biljettlösa supportrar kan göra dem sällskap.

Frankfurtsupportrarna är kända för att resa i stora grupper och var under fjolårssäsongen, när klubben vann Europa League, inblandade i flera supporterbråk.

Annons

För att minska riskerna för våld inför "högriskmatchen" på Stade Velodrome har polisen i Bouches-du-Rhone valt att begränsa alkoholförsäljningen i Marseille. På tisdagen stoppas försäljningen i flera av stadsdelarna från klockan 14 fram till matchstarten klockan 21.

För att minska risken för att Marseillesupportrar ger sig på små grupper av motståndarfans har man dessutom bestämt att alla Frankfurtsupportrar ska ta sig till arenan i specialbussar med poliseskort.

Matchen mellan Nice och Köln i Conference Leagues gruppspel förra veckan, fick skjutas upp närmare en timme efter att våldsamma scener utspelat sig på läktaren.

Fullskaligt slagsmål med olika tillhyggen utbröt och pyroteknik ska ha kastats mellan falangerna. Det slutade med att 32 personer skadades varav nio var poliser. Fyra blev inlagda på sjukhus och en fick föras till sjukhus med allvarliga skador efter ett fall på fem meter från en läktare.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons