Jämjö var sena till Svarta Led på grund av en olycka.
Väl på plats kom säsongens sjätte raka förlust, denna gången mot Sölve BK.
SÖLVESBORG • Publicerad 18 maj 2018
Fortsatt tungt för Jämjö, men för Sölve var segern viktig.
Fortsatt tungt för Jämjö, men för Sölve var segern viktig.Foto: Björn Lindgren/TT

Jämjöspelarna fastnade i lastbilsolyckan vid Åryd, en olycka som stoppade trafiken i timmar. Det gjorde att matchens sköts fram 15 minuter.

16 minuter senare gjorde Philip Stenros 1–0 till Sölve, men Elias Bjarting kvitterade.

– En riktigt snygg frispark, säger Sölvetränaren Amel Hrnjic.

Stenros gav Sölve ledningen igen minuten senare och när Jämjöförsvararen Gustav Andersson blev frilägesutvisad i den 32:a minuten var Jämjös uppförsbacke brant.

– Jag tycker ändå att Jämjö stod upp bra. Det kunde lika gärna ha varit 2–2 innan vi fick vårt 3–1-mål.

Det var Johan Persson som gjorde Sölves tredje mål och Persson gjorde även 4–1.

– Det blev lite ytor för oss när Jämjö gick framåt, samtidigt som de var en man mindre.

För Sölve BK var segern viktig.

– Vi har haft en halvknasig försäsong med träningsfrånvaro av olika anledningar. Den här segern gör att vi kommer upp på lite fastare mark, säger Hrnjic.