Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Stjärnduons VM-kritik: Inte gjorts rätt

Bruno Fernandes och Christian Eriksen vann den sista matchen inför VM med klubblaget Manchester United.
Nu åker de till Qatar – men de har inte särskilt höga tankar om mästerskapet.
Fotboll • Publicerad 13 november 2022
Christian Eriksen och Bruno Fernandes. Arkivbild.
Christian Eriksen och Bruno Fernandes. Arkivbild.Foto: Stian Lysberg Solum/NTB/TT

Manchester United rundade av hösten med en 2–1-seger mot Fulham. Bruno Fernandes och Christian Eriksen, två av lagets VM-uttagna spelare, ska nu resa till Qatar för fotbolls-VM.

Det är med blandade känslor och i en intervju efter matchen kritiserar Fernandes bland annat tidpunkten för VM och behandlingen av migrantarbetare i Qatar. Deras dåliga arbetsrättsliga förhållanden under VM-byggandet har lyfts av bland annat människorättsorganisationer, fackorganisationer och VM-nationer.

"Inte glada"

Annons

– Det är inte exakt tiden då man vill spela ett VM. Vi vet omständigheterna kring VM, vad som har hänt de senaste veckorna, de senaste månaderna, om människorna som har dött i samband med arenabyggen. Vi är inte glada över det, säger Fernandes till Sky Sports.

Han fortsätter:

– Vi vill att fotboll ska vara för alla, alla ska vara en del av det och en del av VM för det är för hela världen. Det är för alla och det spelar ingen roll vem du är. Men ett VM är mer än fotboll. Det är en fest för supportrar, för spelare och något som ska vara en glädje att kolla på. Det borde ha hanterats på ett bättre sätt.

Eriksen håller med

Danske Christian Eriksen håller med sin portugisiske lagkamrat. Han säger att spelarna gör av de kan för att belysa olika saker men att förändring måste komma från högre ort.

– Jag håller helt med Bruno. Det är mycket fokus på det, på hur det här världsmästerskapet har tillkommit och varför det är i Qatar. Alla håller med om att det inte har gjorts på rätt sätt, säger Eriksen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons