Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Stjärnans säsongsstart i fara efter återfall

Amerikanska längdstjärnan Jessie Diggins har fått ett återfall i sin ätstörning.
Det berättar hon själv på Instagram.
Nu kan säsongsstarten vara i fara för 32-åringen.
Längdskidor • Publicerad 18 september 2023
Jessie Diggins. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

För några år sedan släppte amerikanskan självbiografin "Brave Enough" i vilken hon berättar hur hon i tonåren led av bulimi.

Instagram berättar Diggins att hon i somras drabbats av ett återfall.

Annons

"Den här sommaren har jag, efter tolv bra år, kämpat med min ätstörning. Jag mår mycket bättre nu, men jag ville ändå dela med mig av detta för att visa att det inte är en spikrak resa", skriver hon.

Jessie Diggins är en av skidvärldens mest profilstarka åkare och har ett individuellt VM-guld (Planica 2023) på meritlistan.

Nu kan hennes säsongsstart vara hotad då hon ska ta "ett steg i taget" framöver i karriären.

– Jag kommer endast träna och tävla om det är rätt för mig. Mitt stora mål är att vara 80 år gammal och åka skidor med mina barnbarn. Det vill jag mer än att träna och tävla just nu, säger hon till People.

Diggins utvecklar:

– Med det sagt är jag på en mycket, mycket bättre plats nu så jag tränar och planerar att ansluta till laglägret i höst. Jag skulle verkligen älska att tävla för det ger mig massor av lycka och mening.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons