Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Stjärnan: "Jag är klar i allsvenskan"

Det har surrats om en flytt utomlands under en längre tid.
Nu slår Malmö FF-mittbacken Anel Ahmedhodzic fast att han ska lämna klubben.
Fotboll • Publicerad 4 december 2021
Malmö FF:s Anel Ahmedhodzic med bucklan efter att ha säkrat ett andra raka SM-guld.
Malmö FF:s Anel Ahmedhodzic med bucklan efter att ha säkrat ett andra raka SM-guld.Foto: Andreas Hillergren/TT

Mittbacken är fostrad i Malmö FF, men slog igenom i A-laget säsongen 2020 efter utflykter till Nottingham Forest i den engelska andradivisionen och en kortare utlåning till danska Hobro.

Ända sedan han hamnade i strålkastarljuset som startspelare i MFF:s 16-delsfinal i Europa League mot Wolfsburg i februari 2020 har det ryktats om att mittbacken ska lämna.

Annons

Efter lördagens SM-guld verkar han ha bestämt sig.

– Jag säger inte till vilken klubb, men jag kommer att gå i januari, säger 22-åringen efter 0–0-matchen mot Halmstad som säkrade titeln.

Snacka med Rosenberg

– Det finns några ligor som jag hade älskat att spela i, men jag känner att jag är klar i allsvenskan. Två SM-guld i rad, det räcker för denna gång. Jag får komma tillbaka igen om tio år typ, fortsätter han.

TT: När tror du att det är klart?

– Jag vet inte. Jag har inte lagt så mycket fokus på det utan har bara velat vinna SM-guld. Nu när jag gjort det kan jag slappna av och snacka lite extra med "Mackan" (agenten Markus Rosenberg), så får vi lösa något, säger Ahmedhodzic, som även har slagit igenom i landslaget med Bosnien-Hercegovina.

Han har kontrakt med MFF även nästa säsong, men säger att han har haft en bra dialog med klubben.

– Vi båda känner att det är dags, säger han.

Sportchefen Daniel Andersson är lite mer försiktig i sina uttalanden, men säger att det är "väldigt mycket" som talar för att klubben förlorar Ahmedhodzic i vinter.

– Han har gjort en fantastisk säsong, både i ligan, Champions League och landslaget. Det är ett stort intresse, så det lutar åt det. Men det är inget som är klart. Det ligger inget konkret på bordet som det är nu, men det är ett stort intresse, säger Daniel Andersson.

Hög prislapp

Det är dock närmare nu än under de två tidiga transferfönstren, medger han.

Annons

– Det var lite halvkonkret innan, men det känns som att det är väldigt många klubbar som är intresserade. Sedan ska det bara bli konkret, säger Daniel Andersson.

Tidigare har det ryktats om en prislapp på runt 70 miljoner kronor för mittbacken, men att han bara har ett år kvar på kontraktet kan påverka prislappen.

– Ju längre tiden går och ju närmare avtalet går ut så går ju värdet ner och man måste sälja om man ska ha mycket betalt. Sedan behöver det inte nödvändigtvis vara nu, det kan även vara i ett sommarfönster om man nu ska pressa det till det yttersta, säger Andersson.

"Sprang runt som en kyckling"

MFF avslutar säsongen borta mot Juventus i Champions League på onsdag, men lördagens möte med Halmstad verkar bli Ahmedhodzics sista framträdande i allsvenskan på ett tag.

Förra säsongen säkrade MFF guldet inför coronatomma läktare. Nu hade Ahmedhodzic hoppats på en planinvasion av supportrarna och han fick som han ville.

– När jag såg alla springa fick jag gåshud. Jag bara sprang runt planen, som en kyckling utan huvud, säger han.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons