Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Stensons val: Bjørn

Den svenske Ryder Cup-kaptenen Henrik Stenson har gjort sitt val. Danske veteranen Thomas Bjørn blir en av hans assisterande kaptener för Europa nästa år.
Golf • Publicerad 11 maj 2022
Henrik Stenson och Thomas Bjørn vid Ryder Cup 2018. Arkivbild.
Henrik Stenson och Thomas Bjørn vid Ryder Cup 2018. Arkivbild.Foto: Matt Dunham/AP/TT

51-årige Thomas Bjørn har tidigare varit assisterande Ryder Cup-kapten vid fem tillfällen och var kapten när Europa besegrade USA i Frankrike 2018.

– Jag litar fullständigt på honom och jag vet att vilket råd han än ger mig så kommer det vara ärligt och direkt. Han kommer inte att säga det han tror att jag vill höra, och det kommer vara viktigt, säger Henrik Stenson.

Annons

Bjørn blev den första assisterande kaptenen av totalt fem att offentliggöras inför nästa års Ryder Cup, där Europa har revansch att utkräva efter att ha förlorat 2021.

Bjørn själv trodde att hans dagar som Ryder Cup-ledare var över efter 2018.

– Men Henrik ringde mig för att prata generellt om kaptenskapet, och det ledde till att han frågade mig om jag ville göra ytterligare en omgång som assisterande kapten, vilket jag gick med på, säger han.

Henrik Stenson blev utsedd till kapten för det europeiska Ryder Cup-laget i mars, och blev därmed första svensk att få uppdraget.

"Ryder Cup är golf, och sport, när den är som bäst. Jag fick gåshud varje gång jag tog på mig Europa-tröjan som spelare, och nu kommer det att bli ännu större i rollen som kapten", sade Stenson i samband med det.

Ryder Cup avgörs i oktober 2023 på Marco Simone-banan i Rom, Italien.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons