Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Starks form står sig – i ledning i Madrid

I söndags vinnare i Australien – i dag i delad ledning på Europatouren i Madrid tillsammans med Jessica Karlsson.
Maja Stark tycks inte ha några problem med dygnsomställningen.
Golf • Publicerad 5 maj 2022
Maja Stark är i delad ledning efter första dagens spel på Europatouren i Madrid. Arkivbild.
Maja Stark är i delad ledning efter första dagens spel på Europatouren i Madrid. Arkivbild.Foto: Rickard Nilsson/TT

Titelsegern i Australien var hennes första för året och den tredje på touren sedan hon debuterade förra året. Innan Stark slog till i söndags hade hon två raka andraplatser bakom sig.

22-åringen går från klarhet till klarhet. I Madrid visade hon att den fina formen inte påverkats av den lång resan. Stark gick runt på 67 slag och delar ledningen med Jessica Karlsson och Agathe Sauzon.

Annons

– Mina utslag gick överallt i dag också, ett tag, men det har blivit bättre. Det var ganska stabil puttning, några bra järnslag och en ganska lätt dag på jobbet, säger Stark.

Karlsson slog åtta birdies och tre bogeys. 29-åringen känner sig fortfarande trött sedan hon drabbades av covid-19 i januari. Läkare tror att hon har drabbats av långtidscovid.

Tävlingen i Madrid är Karlssons blott andra på Europatouren hittills i år.

– Jag mår mycket bättre. Jag har lite mer energi. Vi får se hur jag känner mig i morgon för det är verkligen upp och ner. I dag var en bra dag. Vissa dagar är dåliga och jag känner mig riktigt trött och vill ligga i sängen hela dagen, säger Karlsson.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons