Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Stark utökar ledningen på Europatouren

Svenska golfaren Maja Stark utökade sin ledning i Europatourtävlingen i Åhus.
Inför sista rundan har hon tre slag att gå på i jakten på sin första seger på touren.
Golf • Publicerad 4 september 2021
Maja Stark har korn på sin första seger på Europatouren. Arkivbild.
Maja Stark har korn på sin första seger på Europatouren. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Nerverna gjorde sig påminda under lördagens spel, men Maja Stark lyckades ändå bättre än de flesta i den skånska blåsten. Med en 71-runda var hon en av bara fem spelare som lyckades gå under par.

På så sätt utökade hon också sin ledning i Creekhous Ladies Open – som avgörs på Kristianstads golfklubb i Åhus – från två till tre slag inför slutrundan.

Annons

– På många inspel kände jag hjärtat bulta. Mycket nu i slutet men också hela första nio. Jag kunde känna hjärtat bulta genom tröjan när jag skulle slå, säger Stark till Svensk Golf.

Ledningen hade varit ännu större om hon inte gjort bogey både på det 16:e och på det 18:e hålet. Ändå var hon nöjd med dagen som helhet.

– Jag försökte hålla mig till mina rutiner och jag gjorde det ganska bra ändå. Jag slog ganska många bra slag men fick tyvärr inte i alla puttar, säger Stark.

Maja Stark har gjort sig ett namn genom att bli bästa svenska i majortävlingen US Open de två senaste åren, båda gångerna som amatör. Men helgens tävling är faktiskt 21-åringens blott andra framträdande på Europatouren.

Inför söndagen jagas hon närmast av thailändskan Atthaya Thitikul, som är tre slag bakom. På tredje plats, ytterligare ett slag bakom, är det också svenskt i form av Linn Grant.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons