unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

St Petersburg får Indycar-avslutningen

Marcus Ericsson, som den här säsongen kör Chip Ganassi Racing, får avsluta säsongen i Florida. Arkivbild.
Marcus Ericsson, som den här säsongen kör Chip Ganassi Racing, får avsluta säsongen i Florida. Arkivbild.
Foto: Jason Behnken

St Petersburg i Florida får behålla Indycar-loppet. Men i stället för att sedvanligt arrangera säsongspremiären får staden ta hand om avslutningen den 25 oktober.

"Gatorna i St Petersburg blir en bra och actionfylld final, på en plats och i en stad som hela Indycar-samhället håller kärt", säger vd:n Mark Miles i ett uttalande.

"Det kommer att bli en fantastisk helg för Indycar, och jag vet att våra förare kommer att ha racedagen i "St Pete" inringad i kalendrarna."

På grund av coronapandemin börjar Indycar-säongen – med svenskduon Marcus Ericsson och Felix Rosenqvist som kör för Chip Ganassi Racing – tre månader senare än tidigare tävlingsår. Premiären blir den 6 juni, i Fort Worth i Texas.