Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Spelarfacket utreder övergreppsskandalen i NHL

Spelarorganisationen NHLPA tar till sig av kritiken och startar en oberoende utredning kring övergreppsskandalen i den nordamerikanska hockeyligan NHL 2010.
Ishockey • Publicerad 5 november 2021
NHL:s spelarorganisation startar utredning kring övergreppsskandalen.
NHL:s spelarorganisation startar utredning kring övergreppsskandalen.Foto: Charles Krupa/AP/TT

Först nu har Kyle Beach berättat om övergreppen som videotränaren i Chicago Blackhawks, Brad Aldrich, utsatte honom för. Beach säger att han larmade spelarfacket NHLPA om övergreppen redan 2010, men att ingenting hände. Ordföranden Don Fehr säger att han inte minns att han blivit informerad.

– Att vi inte agerade var ett allvarligt misstag. Det finns inget tvivel om att systemet misslyckades att stödja honom när han behövde det, och vi är en del av systemet, sade Fehr i förra veckan.

Annons

Beachs berättelse har skakat om NHL och fått stora konsekvenser. Chicagos dåvarande tränare Joel Quenneville har tvingats sluta i topplaget Florida.

Även Chicagos general manager Stan Bowman har avgått.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons