Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

MFF:s kapten smittad - guldmiddagen inställd

Malmö FF:s lagkapten Anders Christiansen har testats positiv för covid-19 efter att laget säkrat SM-guldet hemma mot Sirius på söndagskvällen.
Fotboll • Publicerad 8 november 2020
Anders Christiansen på presskonferensen efter att Malmö FF säkrat SM-guldet. Senare under kvällen kom beskedet att han testats positiv för covid-19.
Anders Christiansen på presskonferensen efter att Malmö FF säkrat SM-guldet. Senare under kvällen kom beskedet att han testats positiv för covid-19.Foto: Johan Nilsson/TT

Christiansen kände symptom efter slutsignalen, firande och intervjuer och tog ett snabbtest som visade ett positivt resultat, skriver Malmö FF på sin hemsida.

MFF ställde efter provsvaret in den planerade guldmiddagen, som skulle hållas för samtliga i och kring herrlaget.

Annons

"Anders kände ingenting före matchen. Han gjorde en stark insats på planen, firade efteråt och gjorde intervjuer, men när adrenalinet hade lagt sig kände han sig håglös och hade magont. När de övriga spelarna åkte iväg med bussen stannade Anders kvar med vår lagläkare och tog ett snabbtest som var positivt", säger Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson.

Ska bekräftas

Christiansens provsvar ska bekräftas med ett vanligt PCR-test inom kort, skriver MFF.

Klubben uppger att samtliga spelare och ledare i herrlaget testades dagarna före matchen och att alla då uppvisade negativa resultat.

MFF pausar nu verksamheten för A-laget och dess stab i en vecka.

Tränaren också smittad

I torsdags kom beskedet att huvudtränaren Jon Dahl Tomasson testats positivt för covid-19 och han kopplades då bort från sina uppgifter. Klubben uppgav då att det fanns ytterligare ett konstaterat fall i ledarstaben. Det ska röra sig om assisterande tränaren Remy Reijmjerse, som inte heller fanns med på guldmatchen.

– Jag känner inte till några andra fall än de två ledarna och Anders Christiansen, säger ordförande Anders Pålsson till Sydsvenskan.

Nu väntar ett landslagsuppehåll på två veckor. Malmö FF:s nästa match är mot Hammarby den 22 november.

30-årige Anders Christiansen var uttagen att spela för det danska landslaget, bland annat mot Sverige i Köpenhamn på onsdag. Det blir nu inte av.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons