Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Southgate petar spelarna efter skandalen

Phil Foden och Mason Greenwood bröt mot det engelska fotbollslandslagets coronarestriktioner på Island.
De finns därför inte med i Gareth Soutgates 30-mannatrupp till matcherna i oktober.
Fotboll • Publicerad 1 oktober 2020
Mason Greenwood under matchen mot Island. Han och Phil Foden tas inte ut till Englands kommande landskamper efter att ha brutit mot coronareglerna på Island.
Mason Greenwood under matchen mot Island. Han och Phil Foden tas inte ut till Englands kommande landskamper efter att ha brutit mot coronareglerna på Island.Foto: Brynjar Gunnarson/AP/TT

Efter incidenten i september, då spelarna olovligen gav sig iväg ifrån spelarhotellet i Reykjavik efter 1–0-matchen mot Island, sade Southgate att han måste få tillbaka förtroendet för landslagsdebutanterna innan han tar ut dem igen.

– Vi måste visa alla spelare i våra lag på alla nivåer att vi inte gör så här i landslaget. Sen ska vi rehabilitera de här två pojkarna. Unga människor gör misstag, de har lidit tillräckligt nu, säger Soutgate enligt The Guardian, och medger att spelarna kan komma ifråga till landskamperna efter oktober-matcherna.

Annons

Landslagskaptenen Harry Maguire är dock tillbaka i landslagstruppen efter att ha dömts (villkorlig dom) för att ha attackerat en polis samt för mutförsök under en semesterresa till grekiska Mykonos. Maguire har överklagat. Maguire blev inte uttagen till Islands- och Danmarks-matcherna i september.

Fyra spelare kan få debutera, Manchester Uniteds målvakt Dean Henderson, Arsenals Bukayo Saka, Leicesters anfallare Harvey Barnes och Evertons Dominic Calvert-Levin.

England möter Wales i en landskamp den 8 oktober och därefter Belgien den 11 oktober och Danmark fyra dagar senare i Nations League.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons