Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Sörenstams sista show i Sverige: "Det här räcker"

Var fredagens runda Annika Sörenstams sista show i Sverige?
Mycket talar för det.
– Jag tror att det här räcker, säger golfikonen efter att ha missat kvalgränsen på Ullna.
Golf • Publicerad 9 juni 2023
Annika Sörenstam hade en tung fredag på Ullna.
Annika Sörenstam hade en tung fredag på Ullna.Foto: Anders Wiklund/TT

Hon har vunnit tio majortitlar och är den bästa damspelaren någonsin, men när 52-åriga Annika Sörenstam spelade sin andra runda i Scandinavian Mixed var mästartakterna långt borta.

Sörenstam rullade visserligen i en birdie direkt på första hålet, men när scorekortet skulle summeras för dagen stod det 81 slag på det.

Annons

– Det var tufft i dag, men jag har försökt så mycket jag kan. Jag kände ändå stödet och att de hejade och klappade och ville få i gång mig, det uppskattar jag mycket, säger hon efter att ha slutat på tolv slag över par efter två rundor.

Publiken i solskenet på Ullna var troligen med om ett av många historiska ögonblick i Annika Sörenstams karriär. Någon mer chans att få se legendaren spela på svensk mark lär de nämligen inte få.

– Det är svårt att hänga med, jag har inte tid att lägga ned det som behövs.

TT: Kändes det nostalgiskt i dag?

– Jo, men det kände jag när jag kom upp på 18:e. Jag såg ju vänner som stod där och klappade lite extra. Alla känner väl också det. Jag blir 53 om några månader och det är svårt att hänga med, man känner det i kroppen att det sliter och tar på en.

Sörenstam har i tre år varit värdinna för Europatourernas mixade tävling och hon blir kvar på UIlna över helgen i den rollen. Och det är inte helt tomt i tävlingskalendern framöver. Om en månad ska Annika Sörenstam möta de allra bästa i US Open på Pebble Beach, i det som med allra största säkerhet också blir karriärens sista major.

De sista två veckorna inför tävlingen ska hon vara i Lake Tahoe och träna hårdare än vanligt.

– Jag behöver det, säger Sörenstam.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons