Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Sörenstam efter golfbomben: "Chockad"

Beskedet att PGA-touren och Europatouren sluter fred med LIV-touren överraskade i stort sett alla.
Även Annika Sörenstam.
– Man är chockad, helt klart, säger hon.
Golf • Publicerad 7 juni 2023
Annika Sörenstam spelade pro-am tillsammans med Prins Daniel på onsdagen.
Annika Sörenstam spelade pro-am tillsammans med Prins Daniel på onsdagen.Foto: Anders Wiklund/TT

Sörenstam är på Ullna som affischnamn för veckans Europatourtävling Scandinavian Mixed. När hon mötte pressen dagen före tävlingen handlade det mesta av snacket ändå om nyheten som skakade om golfvärlden på tisdagen.

Svenskan, världens bästa damspelare genom tiderna, var chockad. Inte minst var hon överraskad att de olika parterna har enats så snabbt.

Annons

– I framtiden kanske (jag kunde se det hända). Men inte inom ett år, om man tänker på alla kommentarer man har hört och alla strikta regler som har satts på plats. Det är det jag menar med chockad, jag är verkligen förvånad, säger Sörenstam.

"Är inte hälsosamt"

Hon konstaterade samtidigt att hon, precis som alla andra, inte har full koll på vad samarbetet innebär.

– Sedan får vi se vad det här betyder för framtiden. Jag tror att vi alla bryr oss om golfen på olika sätt, det är inte hälsosamt att ha en massa organisationer som stämmer varandra hit och dit, säger hon.

Flera PGA-tourspelare har varit lojala mot sin tour, som nu sträcker ut handen till den saudistödda tour som i år har setts som den stora fienden.

– Hur ska de få det här att fungera, när alla ska vara glada nu? Det var flera som var lojala mot PGA-touren, de är ju fortfarande lojala. Men då kan man tänka sig, hur kan man bara hoppa in och ut?

"Lite tråkigt"

Tävlingarna på Ullna inleds på torsdagen och Sörenstam hoppas så klart få fokusera mer på den de kommande dagarna.

– Om jag minns rätt så var ju förra året när vi spelade (i Halmstad) samtidigt som deras (LIV-tourens) första tävling. Då tyckte vi att det var lite synd att det stal uppmärksamhet från vår tävling.

– Nu kommer vi hit tolv månader senare, och så tar det uppmärksamheten från vår tävling igen. Det är lite tråkigt på det sättet.

Annika Sörenstam peggar upp redan klockan 08.00 på torsdagsmorgonen och senare i sommar ska 52-åringen även spela US Open på Pebble Beach.

Men den tiofaldiga majorvinnare har inte överdrivet höga förhoppningar på sitt eget spel.

Annons

– Det går upp och ner, jag har inte tränat lika mycket som jag behöver. Det är lite tuffare nu, det är helt klart.

– Vi får se hur mycket mer jag ska spela. Det börjar bli tufft.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons