Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Systrarnas rekorddag: "En bra dag för familjen"

Varsitt svenskt rekord individuellt – sedan ett tillsammans i lagkapp som gav VM-brons i Abu Dhabi.
Simsystrarna Louise och Sophie Hansson fick en kanonstart på kortbane-VM – och på fredagen kan det bli mer. I "fel" grenar.
Simning • Publicerad 16 december 2021
Louise Hansson.
Louise Hansson.Foto: Jonas Ekströmer/TT
Sophie Hansson.
Sophie Hansson.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Louise Hansson putsade sitt eget svenska rekord i semifinalen på 100 meter ryggsim med 18 hundradelar till 55,85.

Då hade yngre systern Sophie Hansson slagit sitt egna svenska rekord på 50 meter bröstsim redan i försöken och noterat 29,57.

Annons

I semifinalen gick det litet långsammare och Sophie Hansson hade fjärde tid med 29,76.

– Jag känner mig väldigt stark i simningen, jag kom inte lika perfekt in i vändningen som i morse och det kan vara där jag tappade de hundradelar jag gjorde. Men ett jättebra lopp, säger Sophie Hansson.

Mästaren saknas

I finalen saknas dessutom världsrekordhållaren Alia Atkinson, Jamaica, som diskades i semifinalen. Så regerande mästaren är redan borta.

Egentligen är det på 100 meter fjäril som Louise Hansson ska slåss om medaljer och på 100 meter bröstsim som Sophie ska göra det.

Men systrarnas sanslöst formstarka år bara går vidare och spiller av sig på fler grenar än de som de fokuserar på i första hand.

– En bra dag för familjen Hansson. Det känns som formen är här och hela veckan ska bli jätterolig. Det var en bra start för hela laget och när det börjar så brukar det bara rulla på, säger Louise Hansson.

"Kommer ge järnet"

Hon säger att det finns detaljer att putsa inför finalen.

– Jag glider lite in till vändningarna, men det gör jag alltid, jag har inte lyckats lista ut den delen av ryggsimmet. Vi ska försöka få till det till i morgon. Det är klart att jag kommer att ge järnet och gå in och fajtas om medaljerna, men det var inte målet när jag kom hit, säger Louise Hansson.

Hanna Rosvall, 100 meter rygg, Klara Thormalm, 50 meter bröstsim och Erik Persson, 100 meter bröstsim, slogs alla ut i semifinal.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons