Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Son prisad – får landets finaste medalj

Den sydkoreanske superstjärnan Son Heung-Min har stått för sin bästa säsong i karriären. För det fick han Cheongnyong-medaljen, det finaste en sydkoreansk idrottsman kan få.
Fotboll • Publicerad 3 juni 2022
Son Heung-Min fick landets finaste pris för sina insatser i Tottenham.
Son Heung-Min fick landets finaste pris för sina insatser i Tottenham.Foto: Ahn Young-joon/AP/TT

I den sista omgången av årets Premier League gjorde Tottenhams superstjärna Son Heung-Min två mål för att utöka målskörden till 23. Det räckte till en delad vinst i den engelska skytteligan, extra anmärkningsvärt är att det var utan mål från straffpunkten.

Priset delas vanligen ut av landets kulturminister, men för den här sportsliga insatsen valde Sydkoreas president Yoon Suk-Yeol att själv prisa 29-åringen med en medalj av tung innebörd.

Annons

Det finns fem olika typer av sportsliga medaljer där Cheongnyong-medaljen är den ädlaste av dem alla.

Son är omåttligt populär i sitt hemland och är den enda från Asien att vinna Guldskon-priset. Hans klubb, Tottenham, är Sydkoreas populäraste klubb och det är mycket tack vare stjärnan.

Medaljen delades ut i samband med Sydkoreas match mot Brasilien, en match de förlorade med 1–5.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons