Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

SOK-topparna slutar – får ny roll

Både Gunilla Lindberg och Peter Reinebo kommer att lämna sina poster i Sveriges olympiska kommitté, SOK, där de jobbat i 53 respektive 30 år.
Olympiskt • Publicerad 14 september 2022
Fr v Peter Reinebo, Sveriges Olympiska Kommittés verksamhetschef, Thomas Bach, ordförande Internationella olympiska kommittén (IOK), och Gunilla Lindberg, SOK:s generalsekreterare.
Fr v Peter Reinebo, Sveriges Olympiska Kommittés verksamhetschef, Thomas Bach, ordförande Internationella olympiska kommittén (IOK), och Gunilla Lindberg, SOK:s generalsekreterare.Foto: Anders Wiklund/TT

Efter 39 år på posten som generalsekreterare för SOK kliver Gunilla Lindberg åt sidan. Lindberg har de senaste åren fått allt tyngre poster inom den internationella olympiska rörelsen och därmed jobbat deltid på SOK. Hon är för närvarande generalsekreterare för Anok, de nationella olympiska kommittéernas paraplyorganisation, samt ledamot i IOK:s styrelse.

Hon lämnar dock inte SOK helt. Lindberg behåller i stort sina arbetsuppgifter, som rådgivare i internationella frågor.

Annons

– Det är mer en titulatur, berättar Mats Årjes för TT.

Anledningen till den nya titeln är att även Peter Reinebo ska lämna sin post som verksamhetschef på SOK och måste ersättas.

– Då måste vi använda en korrekt benämning som också används internationellt, säger Årjes och syftar på titeln som generalsekreterare.

Reinebo har tillbringat de senaste 30 åren hos SOK och fick sin post 2013. Han lämnar över vissa arbetsuppgifter till den nya generalsekreteraren för att kunna fokusera på det sportsliga inför OS i Paris, för att sedan sluta på SOK.

Den nya generalsekreteraren får alltså hjälp av Reinebo den första tiden.

– Det känns tryggt och bra att ha honom som truppchef i Paris, säger Årjes.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons