Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Snart slutsålt till VM-kvalet på Friends

Supportrarna har längtat efter att få se fotbollslandslaget på plats igen. Biljetterna till matchen mot Spanien är nästan slut.
Nästan 17 000 släpps in, senast Blågult spelade hemma tilläts 500 åskådare.
Fotboll • Publicerad 1 september 2021
Så såg det ut senast Sverige mötte Spanien på Friends arena. 16|800 släpps in på arenan och det finns knappt 100 biljetter kvar. Arkivbild.Foto: Karin Wesslén/TT

Publikrestriktionerna har lättats under sommaren för offentliga sammankomster. Det innebär att publiken har kommit tillbaka till fotbollsarenorna. Inför fotbollslandslagets match mot Spanien på torsdagskvällen har biljetterna gått åt.

– Det har gått ganska snabbt. Vi har knappt 100 biljetter kvar och hittills har 16 700 personer köpt biljett till matchen, säger Lena Danielsen, biljettansvarig på Svenska fotbollsförbundet.

Annons

Arenan rymmer en publik på 50 000. I och med de nya restriktionerna släpps publik in i förhållande till maxkapaciteten. Det innebär att 16 800 är tillåtna för Friends arena.

Senaste gången Sverige spelade på nationalarenan i Solna var mot Armenien den 5 juni. Då inför 500 åskådare.

– Det är fantastiskt roligt att ha mycket publik igen, nu är det äntligen dags, säger Lena Danielsen om torsdagsmatchen.

Organiserade bortasupportrar tillåts inte i september av Uefa, enligt Lena Danielsen. Därför har inga biljetter varit tillgängliga till en spansk bortaklack, även om det inte hindrar spanska supportrar att köpa vanliga biljetter.

Inför söndagens träningsmatch mot Uzbekistan finns många biljetter kvar, i dagsläget har omkring 8 000 bokat en plats på matchen.

Landslagsstjärnan Alexander Isak välkomnar hemmasupportrarna tillbaka till läktaren. Han hoppas att det ska hjälpa laget på planen.

– Väldigt skönt att ha dem tillbaka, det kommer ge oss energi, säger han till SVT.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons