Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Norska OS-guldhoppet coronasmittad

Ett av Norges största guldhopp i OS har testats positivt för covid-19. Det är de tre senaste årens totalvinnare i världscupen i nordisk kombination, Jarl Magnus Riiber.
Nordisk kombination • Publicerad 3 februari 2022
Jarl Magnus Riiber vid ankomsten till Peking, då ovetande att han sannolikt blev coronasmittad på flyget.
Jarl Magnus Riiber vid ankomsten till Peking, då ovetande att han sannolikt blev coronasmittad på flyget.Foto: Torstein Bøe/AP/TT

– Det är en ganska absurd situation att veta att Jarl inte kan var med på i alla fall den första tävlingen i OS. Det är brutalt, säger sportchefen Ivar Stuan.

– Jarl är den som tar det bäst. Alla vi runt om har det ordentligt tufft.

Annons

24-åringen åkte med samma flyg som estländaren Kristjan Ilves, som testades positivt vid ankomsten till Peking, och har behandlats som en nära kontakt. Det har även två andra norska kombinationsåkare samt skidskyttestjärnorna Ingrid Landmark Tandrevold och Johannes Thingnes Bø.

Ytterligare ett antal norska OS-deltagare har också räknats in bland dem som fått vissa restriktioner för att de anses ha varit nära kontakt till Ilves. Den norska OS-truppens ledare tror att Riiber sannolikt smittades på flyget av Ilves.

– Viruset är lömskt och vi gör vad vi kan för att sätta stopp för vidare spridning i OS-truppen, säger norska chefsläkaren Aasne Fenne Hoksrud.

Riiber skulle ha tävlat en första gång den 9 februari. Det återstår att se om han kan vara tillbaka till tävlingarna den 15 och den 17 februari.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons