Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Smitta i SHE-klubb – vill skjuta upp serieslut

Handboll • Publicerad 2 februari 2021
Christer Karlsson, tränare i SHE-femman Heid, vill att tiden för damhandbollsligans seriespel ska förlängas. Sex spelare i Heid har corona, och klubben har stängt elitverksamheten i en vecka. Arkivbild.
Christer Karlsson, tränare i SHE-femman Heid, vill att tiden för damhandbollsligans seriespel ska förlängas. Sex spelare i Heid har corona, och klubben har stängt elitverksamheten i en vecka. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Sex spelare i SHE-klubben Heid sitter i karantän med corona. Göteborgslaget stänger nu elitverksamheten i en vecka, och vill skjuta upp fredagens ligamatch på bortaplan mot Skuru.

Men enligt Heid har Svenska handbollförbundet sagt nej till att flytta matchen.

Annons

– Det känns helt idiotiskt att åka land och rike runt med smitta i en trupp, säger Christer Karlsson, tränare i tabellfemman Heid, till Göteborgs-Posten.

Klubbarna kan dock själva besluta om ett nytt speldatum, om man kommer överens.

Christer Karlsson anser att sista omgången i seriespelet bör senareläggas, för att matcher som måste uppskjutas ska hinnas med.

– Vi har en serie som nu är slut runt nionde mars och det är grymt tidigt. Vi kan utan problem hålla på längre, säger Karlsson.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons