Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

SM-veckan i Halmstad nästa år i stället

Sport • Publicerad 12 juni 2020
Så här såg det ut under SM-veckan i Malmö i fjol. I år blir det inget. Arkivbild.
Så här såg det ut under SM-veckan i Malmö i fjol. I år blir det inget. Arkivbild.Foto: Rickard Nilsson/TT

Det blev ingen SM-vecka i Halmstad i juni – coronaepidemin satte stopp. Nu är det klart att Halmstad står för arrangemanget nästa sommar i stället, skriver SM-veckan i ett pressmeddelande.

Därmed flyttas sommar-SM-veckorna i Linköping och Umeå fram ett år, och hålls i Linköping 2022 och i Umeå 2023.

Annons

"Alla parter har visat stor förståelse och verkligen gjort sitt yttersta för att hitta den bästa lösningen för evenemanget i en tid när ingenting är som vanligt. Vi är väldigt ödmjuka och tacksamma inför den lösningsorienterade inställningen samtliga parter, såväl specialidrottsförbund som kommande värdstäder, uppvisat i en svår situation", säger Per Bergljung, evenemangsansvarig för SM-veckan på Riksidrottsförbundet.

Även vinter-SM-veckan, som skulle ha hållits i Luleå/Boden, har ställts in. Det nya schemat är Borås 2021, Piteå 2022 och Skövde 2023.

SM-veckan, sommar och vinter, arrangeras av Riksidrottsförbundet, berörda specialidrottsförbund och värdstaden. Evenemanget sänds i SVT.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons